Wil je een garagebox huren in Brugge voor opslag?

Garage huren voor stockage in Brugge

Je moet verhuizen maar je nieuwe huis is nog niet beschikbaar. Of misschien wil je wel spullen opslaan voor een rommelmarkt of hobbybeurs. Als je op zoek bent naar een opslagplaats om tijdelijk een aantal spullen in op te bergen dan is een garagebox huren inderdaad een mogelijkheid. Om je te helpen bij de afweging of een garagebox geschikt is als opslagplaats voor jouw spullen geef ik hierna enkele punten om rekening mee te houden. 


Garagebox huren in Brugge voor opslag, goed idee?

Het is in elk geval iets om bij stil te staan. 

Een garagebox huren als opslagruimte biedt zeker een aantal voordelen. Ze zijn in veel gevallen goed toegankelijk, de rechthoekige vorm laat stapelen zeker toe, de prijs valt meestal ook nog mee (behalve misschien in het centrum van Brugge).


Waardevolle spullen opslaan

De spullen die je wil opslaan zijn voor jou ongetwijfeld waardevol. Waarom zou je anders maandelijks huur willen betalen om deze op te slaan.


Waardevol voor iemand anders

Hou er rekening mee dat die spullen waarschijnlijk ook een waarde hebben voor iemand anders. De beveiliging, of beter het gebrek eraan, is een ernstig nadeel van een garagebox te huren als opslagruimte. Telkens je de poort opent heb je kans dat andere ‘geïnteresseerden’ meekijken. Zelfs als je langere tijd niet naar de garagebox gaat kan dit opvallen en nieuwsgierigheid opwekken. Een garagepoort is snel open, zelfs al is deze op slot.


Droge garagebox huren in Brugge

Als je een beetje uitkijkt dan slaag je er zeker in om een droge garagebox te vinden die je kunt huren. Dan bedoel ik droog als in het regent niet binnen. Maar hoe droog is droog? De meeste garageboxen zijn immers niet geïsoleerd. Temperatuursverschillen zorgen dan dat er condens optreed in de garagebox. Dat is een nadeel om een garagebox te gebruiken als opslagplaats.


Garagebox
’s winters niet verwarmd

Een ander punt om rekening mee te houden is dat je spullen niet vorstvrij opgeslagen worden tijdens de wintermaanden. Als het buiten vriest dan heb je veel kans dat het in de garagebox ook zal vriezen. Dit is vooral het geval voor de garageboxen die buiten staan.


Huurcontract garagebox

Het huren van een garagebox is ook onderhevig aan een aantal juridische verplichtingen.

Zo ben je verplicht om een plaatsbeschrijving te (laten) maken want ook aan een garagebox kan er een discussie over mogelijke schade ontstaan. Je moet ook rekening houden met een opzegperiode dat, afhankelijk van de huurovereenkomst, een a drie maanden bedraagt. Een derde punt om in je afweging op te nemen is dat je een brandverzekering moet afsluiten. Als laatste punt  gebeurt het dat een verhuurder het verbiedt om ‘rommel’ op te slaan in de gehuurde garagebox. Omdat het begrip ‘rommel’ moeilijk in te vullen is kan het zijn dat men de verhuring van de garagebox beperkt tot de stalling van een voertuig (auto, motor, fiets). Dit zijn toch elementen die je zeker mee moet nemen in de overweging of je een garagebox wil huren als opslagruimte.


Hoeveel plaats heb je nodig?

En vooral heb je altijd evenveel plaats nodig? Ok, als je een garagebox wil huren om je meubels op te slaan dan zal de nodige ruimte niet veranderen. Maar ik kan me voorstellen dat er situaties zijn waar je niet elke maand evenveel ruimte nodig hebt. Die garagebox is op dat punt totaal niet flexibel of dynamisch. De ruimte is en blijft wat ze is.


BESLUIT:

Op het eerste zicht lijkt het huren van een garagebox een ideale oplossing om te  gebruiken als opslagruimte. Maar als je alles op een rij zet blijkt al snel dat er toch een aantal nadelen zijn zoals veiligheid, vocht, niet flexibel en vast aan een huurcontract met plaatsbeschrijving.

Of toch een beter alternatief

Is self storage een beter alternatief voor opslag van je spullen, goederen of meubelen in Brugge?