Bewaar je kerstboom veilig tot volgend jaar in een grote kartonnen doos

Kerst en nieuwjaar vieren. En wat was het weer heel plezant. Of misschien niet. Hoe dan ook, het wordt stilaan tijd om die kerstboom op te ruimen.  Maar hoe berg je al die kerstspullen veilig en wel op tot volgend jaar? Hier heb je alvast drie slimme tips. Heb jij nog andere slimme tips? Stuur ze zeker door via e-mail naar redactie@kuub-opslag.be of KLIK HIER.

Kerstboom opruimen: hoe?

Indien je een echte kerstboom hebt gezet, dan kijk je best uit wanneer in jouw gemeente de kerstboomophaling plaatsvindt. HIER vind je alvast een overzicht hoe dit in een aantal gemeentes  wordt geregeld. Antwerpen zelf vraagt op hun website wel om de kerstboom zonder versiering op de stoep voor de deur te leggen op zo'n manier dat de voetgangers nog langs kunnen. Daar hadden jullie zelf niet opgekomen zeker? ????

Had je een 'valse' kerstboom of een kunstkerstboom -of hoe noemen ze zo'n ding?- dan kun je die best in de originele doos bewaren. Volg de tip van stad Antwerpen en haal de versiering eraf. Duw de takken samen om de boom compacter te maken zodat ze in de doos past. 

Is de originele doos gescheurd? No stress. Ik weet dat het niet evident is om zo'n grote -vooral lange- doos in de winkel te vinden. Als je geen geschikte doos hebt, dan maak je er toch één door twee, of meer, dozen aan elkaar te plakken.

Dozen om kerstboom in te bewaren tot volgend jaar

Leg de dozen gewoon op hun kant en plak ze aan elkaar met doorzichtige tape of zelfs met papiertape.

Plak 2 dozen aan elkaar om gemakkelijk je kerstboom in te bewaren tot volgend jaar

Nadat je de takken, van je kerstboom hebt bijeen geduwd, past de kerstboom mooi in de 'zelfgemaakte' kartonnen doos.

Bewaar je kerstboom veilig tot volgend jaar in een grote kartonnen doos

Nadat je doos hebt dichtgeplakt is ze klaar om netjes op zolder, in de kelder of in je opslagruimte bij Kuub op te bergen tot volgend jaar. Voor de  Kerstliefhebbers kan het aftellen beginnen. Ik zelf ben blij dat het weer even gedaan is. ?

Opruimen van kerstballen en -decoratie

Ok, we zijn al van die kerstboom af. Als het goed is heb je ze netjes ingepakt of buiten op de stoep gelegd. De volgende stap: kerstballen en andere kerstboom decoratie. Ook hier heb ik een slimme oplossing voor gevonden, nl. in een verhuisdoos voor glazen. Dat is een kartonnen verhuisdoos dat voorzien is van twee lagen, met telkens 24 vakken. In die vakken passen zowel kerstballen als andere decoraties uit je kerstboom.  

Noppenfolie is ideaal om kerstballen te beschermen

Noppenfolie is ideaal om alle kerstballen en andere kerstboom decoraties te beschermen, alvorens ze voor één jaar de doos in gaan.

PU boordenbeschermers zijn perfect om leesbare in te pakken

Snijdt de noppenfolie in stroken van bv. 25 cm en snijdt ze daarna in stukken van opnieuw 25cm. Een goed alternatief zijn de PU boordenbeschermers, deze zijn al voorgesneden. 

Doos om 48 kerstballen op te bergen

Zo'n verhuisdoos voor glazen is ideaal om kerstballen veilig in op te bergen. Ze bevat twee lagen van telkens 24 vakken waardoor je dus 48 kerstballen etc. kunt opbergen.  

Kerstbal ingepakt in een PU bordenbeschermer.

Zo simpel is het dus, hé. Een kerstbal ingepakt in PU bordenbeschermfolie. De werkwijze is dezelfde als met noppenfolie. Geef toe, technische hogeschool hoef je hiervoor niet te hebben gevolgd. ? 

Doos met 48 vakken voor inpakken kerstballen

Voilà, klaar! Alle kerstballen zijn veilig ingepakt in deze doos met vakken.

TIP: afwijkende vormen zoals bv. de piek kan je perfect inpakken in de zijvakken. Je duwt gewoon het karton samen tot het vak groot genoeg is. De goeie dingen zijn echt de simpelste. 

Kerstlichtjes netjes én veilig opruimen

Die kerstlichtjes, nog zoiets. Even niet opletten en die geraken zo in de knoop. Begin maar, alles opnieuw uiteen halen. pfff. Ik zocht én vond een goeie oplossing om al je kerstlichtjes veilig en netjes op te ruimen. Hiervoor gebruik ik een verhuisdoos voor borden. Zo'n bordendoos is een kartonnen verhuisdoos met kartonnen inlets waar je de borden tussen kunt schuiven. Laat dit nu net de ideale opbergdoos zijn voor kerstlichtjes. 

Opbergdoos voor kerstlichtjes

Zo ziet het eruit, kerstlichtjes rond de uitschuifbare inlets gedraaid. Gedaan met kerstlichtjes die verwarren tot een vervelende knoop. 

Verhuisdoos voor borden is ideale opbergdoos voor kerstlichtjes

Een lege bordendoos. De kartonnen inlets zijn eenvoudig uit te schuiven.

Kerstlichtjes oprollen zonder dat ze in de knoop raken

Zo eenvoudig kan het zijn. Schuif de kartonnen inlets uit de bordendoek en rol er de kerstlichtjes rond. Zo loop je nooit meer het risico dat je kerstverlichting in de knoop raken. 

De ideale opbergdoos voor al je kerstlichtjes

Besluit: Deze drie manieren om je kerstboom, kerstballen en lichtjes op te bergen zijn echt zo simpel en heel slim.


Wegens plaatsgebrek ...


Heb je nood aan meer plaats, bv. omdat je berging overvol zit? Wij creëren al 27 extra ruimte voor gezinnen.