Tips om zelf thuis reparaties te doen

Aan elk huis is er altijd wel iets dat gerepareerd moet worden. Gelukkig vind je tegenwoordig veel tips en instructievideos online. Hierdoor kan zelfs de onhandigste Harry zelf veel reparaties  uitvoeren.

Ik maakte een selectie van nuttige instructievideo’s die ik op de doe-het-zelf kanalen van Brittany Bailly en Jacy Elsessser ben tegengekomen. 

Jacy Wie?

Na het renoveren van meer dan vijftig woningen, presenteert Jacy Elsesser nu zijn eigen podcast en Youtube kanaal.

Op Fix-it Home Improvement helpt hij doe-het-zelvers met instructievideo’s over de meest uiteenlopende reparatieprojecten voor thuis.

Repareer zelf een hor

Een gescheurde hor of vliegenraam vervangen is meestal niet zo goedkoop.

Maar hoef je deze wel te vervangen? Wist je dat je zelf eenvoudig een gescheurde hor kunt repareren?

In de volgende video legt Jacy Elsesser je stap voor stap uit hoe je dit aanpakt

Ontstop de afvoerleiding van bad of douche

De afvoerleiding van het bad of de douche durft al eens te verstoppen. Niet zelden is de oorzaak te zoeken bij haarverlies van onze langharige medemensen.

Met chemische ontstoppers krijg je dit altijd wel ‘opgelost’ ?. Een aanrader binnen dit genre vind ik zelf Mondo Strong.

Maar alvorens naar drastische chemische middelen te grijpen die dan uiteindelijk toch weer in het afvalwater terechtkomen,  is er nog een andere manier om haar uit de afvoerslang te verwijderen.

In de volgende video toont Jacy hoe je dit klusje met een zelfgemaakte afvoerslangreiniger snel en eenvoudig kunt klaren.

Hoe je een gat in een gipsplaten wand  kunt repareren

Gipsplaten zijn een geweldige uitvinding om eenvoudig wanden te plaatsen. Maar tegelijk zijn ze soms snel beschadigd.

In deze video legt Jacy je stap voor stap uit hoe je eenvoudig zelf een beschadigde -allee laat het mij dan één keer zeggen-  Gyproc wand kunt repareren. Blijkbaar is het noodzakelijk om niet één, niet twee maar om liefst drie keer te vullen. 

Welke Brittany?

Tijdens haar jeugd was Brittany Baily getuige van een aantal renovaties in haar ouderlijk huis. Daarbij schuwde ze het niet om zelf een hamer vast te nemen.

Toen leerde ze van haar ouders dat zij alle jongensprojecten ook tot een goed einde kon brengen. Op die manier brak ze met het klassieke stereotype denken.

Vandaag is Brittany naast houtbewerker ook kunstenaar, handige meid en doe-het-zelf enthousiasteling. Naast haar website heeft ze ook al een aantal jaren een Youtube-kanaal.

Hoe maak je lades met een krijtbord voorkant

Komt het door de herinnering aan onze eigen schooltijd? Geen idee.

Feit is dat het al enkele jaren terug hip is om krijtborden in huis te gebruiken. Naast de klassieke krijtborden die je tegen de muur hangt zie je ook krijtborddeuren, krijtbordverf etc.

In de volgende korte video toont Brittany hoe je de voorkant van de lades afwerkt met een krijtbord.  Het is weer eens iets anders en het laat je toe om ongestraft de inhoud van de lade op de voorkant te schrijven.  Nog dit: In deze video spreekt Brittany in duimse maten. Weet dat 1inch gelijk is aan 2,54cm.

Hoe vervang je deurklinken in minder dan vijf minuten?

Heb je ooit al versleten of beschadigde deurklinken willen vervangen?

In deze laatste video (van minder dan drie minuten) toont deze “Pretty hand girl” je hoe je dit in minder dan vijf minuten uitvoert (huh?).

BESLUIT:
Veel reparaties aan je woning kun je zelf uitvoeren. Ook de minder handigen onder ons geraken al een heel eind door de talloze instructievideo's die online te vinden zijn.

Wegens plaatsgebrek ...


Klussen in huis is eenvoudiger als er ruimte is. Zet je meubels, goederen en spullen een tijd weg.

Er zijn verschillende oplossingen vanaf de grootte van één doos tot ... (hoeveel plaats heb je nodig?)