? Leestijd: 2 minuten

Garagebox voor opslag huren in Geel

Centraal gelegen garagebox te huur in Geel. Droge garagebox, veilig gelegen achter aappartementsblok. Ruime en droge garagebox te huur in Geel.

Je kent ze wel, die advertenties voor de verhuring van een garage of garagebox.

Maar als je in Geel op zoek bent naar een plaats om je meubels, hobbymateriaal of andere spullen op te slaan, is een garagebox dan wel de beste keuze?

In dit artikel geef ik je enkele punten om  rekening mee te houden.


Een gesloten garage of garagebox huren in Geel voor opslag, goed idee?

Op het eerste zicht lijkt het een heel goed idee. Een garagebox huren als opslagruimte biedt een aantal voor de hand liggende voordelen. Een eerste is zeker al de rechthoekige vorm dat toelaat om eenvoudig en efficiënt je spullen te stapelen. En voor de prijs moet je het toch ook niet laten, zou je denken.


Enkel waardevolle spullen opslaan

Want in geval je spullen voor jou geen waarde hebben betaal je toch ook geen huur om deze op te slaan. In veel gevallen is het zo dat jouw spullen ook waardevol voor iemand anders kunnen zijn.

Daarom is de veiligheid van een garagebox zeker een belangrijk punt om bij stil te staan.


Veilige garagebox huren in Geel

Zo’n garagebox is niet altijd even veilig. En het gaat niet enkel om de inbraakbestendigheid van zo’n poort, of beter gezegd het gebrek eraan. Er is ook het dilemma van de ‘meekijkers’. 

Hoe meer je die gesloten garage bezoekt, des te meer kans je hebt dat andere geïnteresseerden binnenkijken naar jouw opgeslagen spullen. 

Anderzijds is het ook zo dat als je langere tijd die garagebox met jouw spullen niet bezoekt, dit ook kan opvallen waardoor bepaalde mensen een ongezonde nieuwsgierigheid kunnen ontwikkelen. Dan is er ook het feit dat zo’n garagebox zich in veel gevallen achterin een gebouw of op een afgelegen plaats bevindt.


Droge garagebox te huur in Geel

Een ander punt is dat een garagebox als opslagruimte ook wel droog moet zijn. Er mag geen hemelwater langs het dak binnensijpelen. Maar ook opstijgend vocht kan een probleem zijn. 

Naast het gegeven van het regenwater en opstijgend vocht in de garage die je huurt, moet je ook stilaan bij condenswater. Een garagebox is afgesloten en zelden goed geïsoleerd waardoor temperatuurverschillen voor condens zorgen met vochtplekken en zelfs schimmel tot gevolg.


Garagebox is ’s winters niet verwarmd

Het gebrek aan verwarming en isolatie tijdens vriesweer zorgt ervoor dat je spullen niet vorstvrij kunnen opgeslagen worden. Vriest het buiten dan vriest het in de garagebox die je huurt in Geel ook. Dat is trouwens niet alleen in Geel, natuurlijk.


Garagebox huren, welk contract?

Ook het huren van een garagebox houdt een aantal wettelijke verplichtingen in.

Je bent verplicht om een plaatsbeschrijving op te stellen. Dit mag je in principe zelf doen maar sommige verhuurders staan erop dat dit door de makelaar wordt gedaan.

Om de huurovereenkomst stop te zetten dien je rekening te houden met een opzegperiode van van één à drie maanden, afhankelijk van het huurcontract. Daardoor is een garagebox niet flexibel om als opslagruimte te gebruiken. Je kunt niet snel even opzeggen om in te wisselen voor een ander formaat.

Ook dien je een brandverzekering af te sluiten voor de garagebox die je huurt.

Als laatste punt informeer je best of je de garagebox die je in Geel  wil huren wel als opslagruimte mag aanwenden. Veel verhuurders verbieden nl. om ‘rommel’ op te slaan in een garagebox. Wie de invulling van de term ‘rommel’ bepaalt is nog een ander punt natuurlijk.


BESLUIT: 

Op het eerste gezicht lijkt het huren van een garagebox een zeer geschikte oplossing om als opslagruimte te gebruiken. Kijk je in detail dan zie je ook de nadelen zoals het gebrek aan veiligheid, kans op vocht, de juridische verplichtingen en dus totaal niet flexibel.

Of toch een beter alternatief

Is self storage een beter alternatief voor opslag van je spullen, goederen of meubelen in Geel?

About the Author LVDB001

Share your thoughts

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}