Elk jaar met de lenteschoonmaak heb ik hetzelfde probleem: plaats

Leestijd ca. 1,5 minuut

Lenteschoonmaak en het terugkerend probleem

“Ik haat huishoudelijk werk! Je maakt de bedden op, je doet de afwas en zes maanden later moet je helemaal opnieuw beginnen” - Het is een quote van Joan Rivers.  

Die Joan Rivers toch, hé. ?  Alleen al uit gezondheidsoverweging is het waarschijnlijk aan te raden om toch iets frequenter het huis proper te maken. Meer zelfs, thuis opruimen en poetsen is zelfs heel goed voor je. De lenteschoonmaak is daarom echt wel een aanrader. Maar voor veel mensen is er toch ook een jaarlijks terugkerend probleem.


Lenteschoonmaak en kriebels

De lente is toch wel een beetje speciaal. Overal duiken komen er dingen uit en poppen ze op en de kale bomen krijgen al terug kleur. Kriebels. Voel je ze? Want dat is wat de lente doet bij veel mensen, het zorgt voor kriebels. Misschien voel je het kriebelen om thuis eens flink op te ruimen en schoon te maken. 


Lenteschoonmaak, maar wat dan

“Ik poets thuis al wekelijks, waarom dan nog een lenteschoonmaak?” hoor ik je zeggen. En je hebt natuurlijk gelijk. Regelmatig onderhoud verlicht het werk en zorgt voor, wel ja, een proper huis. En een proper en opgeruimd huis is dan weer goed voor de fysieke en geestelijke gezondheid.

Maar de start van de lente is een prima moment om een aantal zaken aan te pakken die je niet wekelijks doet.

  • Tapijten: dieptereiniging i.p.v. stofzuigen alleen

  • Gordijnen en overgordijnen: afhalen en wassen of naar de wasserij brengen

  • Bedden en matjes: vooral ook onder de bedden

  • Vloeren en plafonds: alles afstoffen en zuiver maken

  • Winterkledij: omwisselen met zomerkleding


Winterkledij, waar blijf je ermee?

Waar blijf je met de winterkleding tijdens de zomer.  Dit is voor veel mensen een jaarlijks terugkerend probleem. Want begin april maak je in de kleerkasten toch stilaan de switch van de wintergarderobe naar zomerkledij. 

Vochtige of stoffige plaatsen zoals zolder en kelder kan je best vermijden als opbergruimte voor je kleding tenzij je de mogelijkheid hebt om alles luchtdicht te bewaren zoals in een luchtledige zak. Nadeel van zo’n zak is dat je voor de winter wel alles opnieuw mag strijken.


Winterkledij opbergen, de oplossing

Er is een veel betere manier om dit probleem op te lossen.
Stuur je winterkledij gewoon .. op hotel. Nee, ik heb mijn verstand niet helemaal verloren.

Benieuwd? Lees dan zeker mijn volgende post. Alles zal ineens kristalhelder zijn. ?


BESLUIT:
Lentekriebels geven je ook zin om het huis een grondige beurt te geven. Maar waar blijf je met je winterkleding? Stuur ze op hotel.

Wegens plaatsgebrek!

Wordt jouw noodzakelijke ruimte ingepalmd wordt door zaken die je eigenlijk niet regelmatig nodig hebt? Dat kan niet de bedoeling zijn. 

De oplossing? Stuur je gerief op hotel!