Garagebox te huur Tienen voor opslag

Garagebox te huur voor opslag in Tienen

Garagebox te huur voor opslag in Tienen, ben je ernaar op zoek? Wellicht omdat je bezig bent met verhuizen en geen ruimte hebt om je kostbare – of minder kostbare – spullen op te slaan. Of gewoonweg omdat je bezig bent met een grote opruimbeurt en je tot de conclusie bent gekomen dat je bepaalde spullen tijdelijk niet nodig hebt. Wat de reden ook is, om een goede afweging te kunnen maken voor het huren van een garagebox in Tienen hebben wij de voor- en nadelen voor je op een rij gezet.


Garage Tienen huren voor stockage: de voordelen

Voor het opslaan van goederen die thuis in de weg staan, is het huren van een garagebox voor opslag in Tienen zeker een goede uitkomst. Een dergelijke garagebox is goed toegankelijk én vanwege de vorm – rechthoekig – zijn materialen goed te stapelen.


De nadelen van het huren van een garagebox voor opslag

Hoewel het op het eerste oog misschien lijkt alsof een garagebox huren een goede keuze is voor het opslaan van materialen, is het goed om ook de nadelen in overweging te nemen. Wij sommen ze voor je op.


Gebrek aan beveiliging van garagebox

Wanneer je spullen gaat opslaan, dan is de kans groot dat deze waardevol voor je zijn. Je slaat ze immers niet voor niets op. Bedenk je dan goed dat een garagebox als opslagruimte in Tienen niet de meest veilige optie is. Een garagebox is in de meeste gevallen niet goed – of zelfs helemaal niet – beveiligd. Ook is de kans aanwezig dat anderen met je meekijken wanneer je de garagebox opent om er spullen uit te halen of in op te slaan. Als iemand kwade bedoelingen heeft, dan kan het zomaar zijn dat je voor een onaangename verrassing komt te staan.


Garagebox is niet bestand tegen weersinvloeden

Een droge garagebox huren in Tienen? Vergeet het maar! Het regent weliswaar niet naar binnen, maar een gebrek aan isolatie zal er allicht voor zorgen dat er condensvorming optreedt wanneer het vochtig wordt. Niet zo gunstig voor jouw spullen! Staat jouw garagebox buiten? Als het tijdens koude wintermaanden vriest, dan is de kans groot dat het in jouw garagebox voor opslag óók vriest. Zeker iets om rekening mee te houden bij het maken van jouw keuze!


Garagebox huren? Een huurcontract met plaatsbeschrijving is verplicht

Wist je dat er bij het huren van een garagebox een aantal juridische verplichtingen om de hoek komen kijken? In verband met het mogelijk oplopen van schade is het verplicht om een plaatsbeschrijving te (laten) maken. Bovendien krijg je te maken met een opzegtermijn die zo’n één à drie maanden zal bedragen. En wat dacht je van een brandverzekering? Je mag in verband met brandgevaar dan ook niet zomaar alles opslaan in een garagebox. In sommige gevallen wordt dit zelfs beperkt tot het stallen van voertuigen, zoals een fiets, motor of auto. Je kunt je afvragen of het huren van een garagebox in jouw geval de beste keuze is.

BESLUIT

Het huren van een garagebox kent een aantal voordelen, maar tegelijkertijd ook een aantal nadelen. Een gebrek aan veiligheid, het niet bestand zijn tegen weersinvloeden én het vastzitten aan een huurcontract met plaatsbeschrijving zijn grote afknappers. 

Of toch een beter alternatief

Is self storage een beter alternatief voor opslag van je spullen, goederen of meubelen in Tienen? Ontdek het en oordeel zelf.