Welke opslagoptie past bij jou: self storage vs self storage geleverd

In 't kort 

Self storage en self storage geleverd bieden beide unieke voordelen voor verschillende opslagbehoeften. Ontdek welke optie het beste bij jouw situatie past en bespaar geld en tijd tijdens je verhuizing of renovatie.

Wanneer je op zoek bent naar tijdelijke opslagruimte, heb je meerdere opties. Twee populaire keuzes zijn self storage en self storage geleverd. In deze blog vergelijken we beide opties om je te helpen de beste keuze te maken voor jouw situatie.


Wat is self storage?

Self storage is ook wel bekend als zelfopslag. Je huurt een opslagruimte waar jij jouw overbodige spullen kunt opslaan. Vaak zijn deze ruimtes beveiligd, voorzien van klimaatbeheersing en bepaal je zelf wanneer je jouw opslagruimte wilt betreden. Afhankelijk van jouw opslagbehoeften kies je voor een bepaalde grootte opslagruimte. In de regel ben je er vrij in om tussentijds jouw voorkeuren te wijzigen, bijvoorbeeld wanneer de opslagbehoefte groter wordt.


Wat is self storage geleverd (opslagcontainers)?

Waar je bij self storage jouw bezittingen naar een externe locatie brengt, is het bij self storage geleverd zo dat de opslagcontainer naar jou gebracht wordt. Het is ook wel bekend als mobiele opslag. De opslagcontainer kun je in je eigen tempo vullen. Ben je klaar? Dan wordt de container bij jou thuis opgehaald en alsnog naar een beveiligde locatie gebracht. Indien je dat wenst, kun je er ook voor kiezen om de opslagcontainer bij jou thuis te laten staan. Dan kun je op ieder moment bij jouw spullen, zonder dat je ervoor hoeft te reizen.


Voordelen van self storage

Het moge duidelijk zijn dat het huren van een opslagruimte bij een verbouwing, renovatie of verhuizing erg veel voordelen biedt. We duiken nu verder in de voordelen van self storage in vergelijking met self storage geleverd.

  1. Toegankelijkheid: doordat self storage faciliteiten vaak 24/7 toegankelijk zijn, kun je op elk gewenst moment bij je spullen.
  2. Beveiliging: bij de meeste self storage locaties is er sprake van toegangscontrole en/of personeel ter plaatse om de opslagruimtes te beveiligen.
  3. Flexibiliteit: wanneer jouw wensen tussentijds veranderen, kun je eenvoudig de grootte van jouw opslagruimte aanpassen.
  4. Klimaatbeheersing: jouw waardevolle items, zoals foto’s, sla je met een gerust hart op. De meeste self storage faciliteiten bieden namelijk klimaatbeheersing, waardoor kou, warmte en vocht geen kans maken.


Voordelen van self storage geleverd

Self storage kent al vele voordelen, maar self storage geleverd zeer zeker ook. Welke voordelen dat zijn, sommen we hieronder op.

  1. Gemak: laat je een opslagcontainer bij jou thuis afleveren, dan hoef je niet heen en weer te rijden en kun je in je eigen tempo jouw bezittingen inruimen.
  2. Tijdsbesparing: doordat je zelf bepaalt hoe lang je erover doet om de container te vullen en je niet op pad hoeft, bespaart je dat enorm veel tijd.
  3. Flexibiliteit: je kiest zelf hoe lang je de opslagcontainer bij huis wilt laten. Erg handig in het geval van langdurige projecten, zoals renovaties.
  4. Kostenbesparend: doordat je niet te maken krijgt met brandstofkosten of de huur van transportmiddelen, zorgt dit voor een besparing op de kosten.


Kostenvergelijking tussen self storage en self storage geleverd

Laten we naar het totale kostenplaatje kijken. Wat is goedkoper: self storage of self storage geleverd? Dit kan sterk variëren, afhankelijk van de grootte van de opslagruimte of -container, de locatie en hoe lang je de opslagruimte wilt huren. Toch zijn er wel een aantal kosten waar je hoe dan ook mee te maken krijgt.


De kosten van self storage

Bij self storage krijg je naast de maandelijkse huurprijs vaak te maken met administratiekosten en verplichte verzekeringen (bij Kuub niet het geval). Daarnaast zal je kosten maken voor het transport. Als je geen eigen vervoer hebt, dan zullen deze kosten hoger uitvallen dan wanneer je wel over een eigen transportmiddel beschikt.


Wanneer kies je voor self storage?

Is het volgende van toepassing op jouw situatie? Dan is self storage een uitstekende keuze.

√ Je hebt regelmatig toegang nodig tot je bezittingen maar vind het niet erg om je hiervoor te verplaatsen naar de opslagfaciliteit

√ Je kunt de spullen of meubels zelf vervoeren

√ Je vindt het belangrijk dat er sprake is van klimaatbeheersing om je spullen te beschermen

√ Je bent op zoek naar een langetermijnoplossing


Wanneer kies je voor self storage geleverd?

Self storage geleverd is een uitstekende keuze als de volgende punten voor jou gelden.

√ Je hebt grote of zware spullen die je liever niet zelf vervoert

√ Je hebt niet de beschikking over een voertuig om je bezittingen te vervoeren

√ Je zoekt naar een flexibele en gemakkelijke oplossing waarbij je niet heen en weer hoeft te rijden

√ Je bent op zoek naar een tijdelijke oplossing voor de opslag van jouw spullen – bijvoorbeeld tijdens een renovatie of verhuizing


Bekijk alle opslagopties bij Kuub Opslag

Kuub Opslag heeft locaties door heel België. We bieden een breed scala aan opslagoplossingen, zodat er voor ieders wensen en voorkeuren wel een goede optie voorhanden is. Of je nu kiest voor self storage of self storage geleverd, wij denken altijd met je mee. Wil je meer informatie of heb je behoefte aan advies op maat? Neem dan contact met ons op.

Door de juiste opslagoplossing te kiezen, kun je je verhuizing of renovatie soepel en stressvrij laten verlopen. Neem de tijd om je opties te overwegen en kies de optie die het beste past bij jouw situatie en behoeften.Insert Content Template or Symbol

Niet elke opslagbehoefte is gelijk. Daarom bieden we verschillenden formules