In 't kort 

Verhuizen en het huren van een opslagruimte kan duur zijn. Daarom geven wij praktische tips om flink wat geld te besparen. In deze blog ontdek je hoe je efficiënt kunt verpakken, gebruik kunt maken van kortingen en meer. 

Verhuizen en opslag kunnen een aanzienlijke financiële last vormen. Gelukkig zijn er talloze manieren om kosten te besparen zonder in te boeten op kwaliteit en gemak. In deze blog delen we enkele van de beste tips om geld te besparen tijdens je verhuizing en bij het gebruik van opslagruimtes.


Maak gebruik van tijdelijke kortingen en promoties

Het is lang niet altijd nodig om de volle mep te betalen voor het opslaan van je spullen. Er zijn regelmatig kortingen of andere promoties die ervoor zorgen dat de prijs voor het huren van een opslagruimte lager uitvalt. Het is dan ook slim om dit goed in de gaten te houden, zodat je zo voordelig mogelijk een opslagruimte huurt.


Self Storage: 1e maand gratis

Veel bedrijven die opslagruimtes verhuren, zoals Kuub Opslag, bieden een gratis eerste maand aan voor nieuwe klanten. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de kosten.


Self Storage Geleverd: gratis Greenboxen gebruiken

Naast Self Storage bestaat ook de optie Self Storage Geleverd. Hierbij wordt de opslagruimte op de gewenste locatie afgeleverd. Bij deze vorm van opslag kun je gratis gebruikmaken van herbruikbare verhuizingsdozen – de zogenaamde Greenbox. Dit bespaart kosten, maar ook afval.


Efficiënt verpakken om ruimte te besparen 

Soms lijkt het vooraf een onmogelijke klus om alle spullen ingepakt te krijgen. Toch is dit heel vaak wel mogelijk, zolang je maar efficiënt te werk gaat. Zo kun je kleding en beddengoed bijvoorbeeld verpakken in vacuümzakken om ruimte te besparen. Kies er bij de tijdelijke opslag van meubels voor om ze eerst te demonteren. Op die manier kun je beter gebruikmaken van je opslagruimte.


Overweeg een doe-het-zelf verhuizing

Je kunt je voorstellen dat het inhuren van mensen voor jouw verhuizing behoorlijk wat kosten met zich meebrengt. Ben je zelf handig? Of ken je mensen die dat zijn? Overweeg dan om jouw verhuizing (grotendeels) zelf af te handelen. Huur een verhuiswagen die je met rijbewijs B mag besturen en bespaar op de kosten van professionele verhuizers.


Kies voor een mobiele opslagcontainer

Verhuis zonder stress met een opslagcontainer die zowel op laadadres als losadres zolang kan blijven staan als nodig. Dit biedt flexibiliteit, omdat je zelf kunt bepalen wanneer je bij je spullen wilt. Bovendien bespaar je op de kosten, omdat je niet te maken krijgt met het transport van en naar een gehuurde opslagruimte extern.

Laat de verhuiscontainer tijdelijk wegzetten

Is jouw nieuwe woning nog niet klaar om te betrekken? En heb jij jouw inboedel opgeslagen in een container? Laat deze verhuiscontainer dan tijdelijk voor je wegzetten tot je wél klaar bent om te verhuizen. Je bepaalt zelf wanneer het moment aangebroken is dat de verhuiscontainer terug kan komen. Op die manier staat de container nooit in de weg en heb jij jouw spullen een fijn tijdelijk onderkomen gegeven. Gebruikmaken van een verhuiscontainer bij een verhuizing, verbouwing of renovatie zorgt voor een vermindering van stress. Hier schreven we eerder al een blog over: Verhuizen zonder stress met een verhuiscontainer


Maak gebruik van second-hand verpakkingsmateriaal

Om te voorkomen dat bezittingen beschadigen of zelfs breken, is het belangrijk om ze goed te verpakken. Wil je duurzaam bezig zijn, kies dan voor tweedehands verpakkingsmateriaal. Veel opslagbedrijven bieden deze vorm van verpakkingsmateriaal aan. In de eerste plaats help je hiermee het milieu, maar je bespaart hiermee natuurlijk ook op de kosten.


Retourneer gebruikte verhuisdozen

Om binnen het thema te blijven: maak gebruik van de mogelijkheid om gebruikte verhuisdozen te retourneren. Bij Kuub Opslag is het mogelijk om zowel de nieuw aangekochte als de tweedehands verhuisdozen te retourneren en een deel van de kosten terug te krijgen.


Lees onze tips en bespaar op de kosten

Met behulp van bovenstaande praktische tips kun je flink besparen op je verhuiskosten en opslagruimte, zonder in te hoeven leveren op gemak en efficiëntie. Verhuizen was nog nooit zo leuk! Naast deze tips zijn er nog meer handvatten die jou kunnen helpen om je verhuizing zo goed mogelijk door te komen. Lees daarom ook onze andere blogs, bijvoorbeeld die waarin we 5 verhuistips met je delen.


Kuub Opslag heeft vestigingen door heel België

Of je nu een opslagruimte wilt huren in Antwerpen of in een andere Belgische stad of dorp, Kuub Opslag heeft meerdere vestigingen. Maak een keuze voor de gewenste Kuub vestiging en opslagvorm en profiteer direct van de voordelen.Insert Content Template or Symbol

Niet elke opslagbehoefte is gelijk. Daarom bieden we verschillenden formules