mrt 09
Plastic verhuisdozen kunnen helemaal niet duurzaam zijn. Plastic is slecht voor het milieu, of toch niet helemaal?

Duurzame verhuis-dozen gemaakt van … plastic

Leestijd ca. 2 minuten

Plastic verhuisdozen duurzaam, is dit een grap?

Wie mij kent weet waarschijnlijk wel dat ik moeite doe om zo weinig mogelijk plastic verpakkingen te gebruiken. Zo vermijd ik om uit petflessen te drinken door in de auto water uit blikjes te drinken. 

Maar omdat blikjes na gebruik ook gerecycleerd moeten worden en hiervoor dan weer energie nodig is, schafte ik mij  zo’n metalen drinkfles aan waarin ik thuis het water uit de glazen flessen in overgiet.  Groenten in de supermarkt stop ik zo weinig mogelijk in plastiek zakjes. Door deze en andere eenvoudige aanpassingen verminder ik de aanwending van plastic voor eenmalig gebruik. 


Plastic verhuisdozen, hoezo?

“Hypocriet! Tegen plastic maar wel kunststof verhuisdozen promoten” hoor ik je zeggen.

De waarheid is dat ik helemaal niet tegen plastiek ben. Integendeel. Kunststof is een prachtig materiaal; plastic is licht, sterk, kan allerlei vormen aannemen en het gaat heel lang mee. Daarom juist is het zo’n geschikt materiaal om kartonnen verhuisdozen te vervangen.


Wel of niet plastic, wat is het nu eigenlijk?

Ik heb wel bezwaar tegen plastiek voor eenmalig gebruik. Net omdat het zo'n sterk materiaal is en juist omdat het zo lang meegaat. Verpakkingen voor eenmalig gebruik worden in de volksmond ook wel wegwerpverpakkingen genoemd en daar zit nu net het gevaar. Het komt in ons leefmilieu terecht en via omwegen in waterlopen en in zeeën. Het gevolg is gekend: men  verwacht dat er tegen 2050 meer plastic dan vis in onze zeeën en oceanen zwemt.

Dringt dat door? Vissen en andere zeedieren voeden zich ermee. Dat is erg. Maar ook niet landdieren zoals zoogdieren -ja, ook de mens- en vogels krijgen op die manier plastic binnen. 

Verhuisdozen zonder plastiek inpaktape

Kunststof verhuisdozen zijn klaar voor gebruik. Je hebt er geen bijkomende vervuilende materialen voor nodig zoals plastic inpaktape. 


Kunststof verhuisdozen kopen?

Plastic verhuisdozen moet je niet aankopen. Je gebruikt ze en geeft ze terug waardoor ze beschikbaar worden voor het volgende gezin of bedrijf dat verhuisd. 

Plastic verhuisdozen kan je huren in plaats van aan te kopen.


Herbruikbare plastic verhuisdozen, proper?

Jazeker! Ook als je in meer of mindere mate last hebt van smetvrees zijn plastic verhuisdozen huren toch een geschikte oplossing om je gerief in te pakken. Na elke verhuis worden de verhuisdozen immers gepoetst en ontsmet.


Herbruikbare plastic verhuisdozen gaan niet eeuwig mee

Dat is waar. Een kunststof verhuisdoos kan tot 400 verhuizingen meegaan alvorens ze worden afgevoerd. Nadien worden ze gerecycleerd. Vergelijk dit met kartonnen verhuisdozen die in het beste geval slechts enkele verhuizingen kunnen meegaan als men al de moeite hiervoor doet. Kartonnen verhuisdozen worden niet zelden na een verhuis aangeboden in het containerpark. 


BESLUIT:

Plastic herbruikbare verhuisdozen zijn duurzaam en veel minder schadelijk voor het milieu en klimaat. Ze zijn sterker, gaan langer mee en je kunt ze huren voor de duur van je verhuis.

GreenBox zijn sterke, duurzame, herbruiikbare kunststof verhuisdozen.

Wij verhuren geweldige herbruikbare verhuisdozen

GreenBox kunststof verhuisdozen zijn megasterk, heel handig en verrassend voordelig.

Verhuis op een duurzamere manier.