feb 23
Je kunt ook herbruikbare kunststof verhuisdozen huren. Sterker, handiger en niet duurder

Verhuis-dozen kopen, huren of gratis vinden.

Verhuisdozen kopen, huren of gratis vinden.

Leestijd ca. 2 minuten

Verhuisdozen kopen of huren (Deel 2)

Het is van dat, binnenkort verhuizen. Als je ervoor staat dan is er geen ontkomen aan.

Drie dingen die bij elke verhuis aangeschaft worden zijn tape of plakband, inpakpapier en … -inderdaad - verhuisdozen.  

Beschik je over een heel beperkt verhuisbudget, bv. als student,  dan behelp je jezelf wel met gratis verhuisdozen zoals bv. bananendozen. Lees hier meer over het vinden van gratis verhuisdozen

Nu je mooi en -voor jou- kostbaar gerief bezit wil je toch dat alles onbeschadigd de verhuis overleeft.

Maar moet je verhuisdozen kopen of huren? Wat is de beste keuze? Om je te helpen zette ik een en ander op een rijtje.


Hoeveel verhuisdozen heb je nodig?

Hoeveel verhuisdozen moet je nu eigenlijk kopen? Het aantal verhuisdozen dat je nodig hebt hangt af van de hoeveelheid gerief dat je in te pakken hebt. Een precies aantal opgeven is niet eenvoudig omdat er grote verschillen zijn in de omvang van de inboedel van een gezin. Als een van de gezinsleden een hobby heeft waar heel wat gerief bij komt kijken kan het aantal natuurlijk oplopen. Beschouw dit best als een apart project en tel die verhuisdozen op dan bij de andere dozen van de gezinsverhuis.  

Als we even niet uitgaan van een verwoed verzamelaar dan zijn een aantal rekenregeltjes die je kunt toepassen.

  •  Per kamer reken je op 10 à 15 verhuisdozen.
  • Voor de keuken reken je op 15 à 20 verhuisdozen
  • Boeken: per lopende meter pak je in ca. 2 dozen in.

Reken dus voor een single op 18 à 40 verhuisdozen
Voor een koppel reken je op 40 à 60 verhuisdozen.
Een gezin van drie personen komt dan op 55 à 80 verhuisdozen.


Goedkope verhuisdozen kopen

Er is een reden dat goedkope verhuisdozen, wel ja, goedkoper zijn. Het verschil zit meestal (oa.) in de dikte van het karton. Professionele verhuisdozen zijn gemaakt van meerdaags karton. De meeste goedkope verhuisdozen zijn gemaakt van eenlaags karton zoals bv.  verpakkingsdozen van chips. 

Goedkope verhuisdozen zijn  minder stevig dus mag je er minder instoppen. Reken maar op een derde tot de helft minder volladen. Zorg dus dat je minstens 1/3 meer dozen voorziet voor dezelfde verhuis.

TIP: Stapel de goedkope verhuisdozen niet te hoog om te vermijden dat ze snel gedeukt zijn.


Goedkope verhuisdoos plakken met inpaktape

De meeste goedkope verhuisdozen zijn plakdozen. Voordat je met het echte inpakken kunt beginnen dien je elke doos open te vouwen en de bodem stevig vast te kleven. De bodem van bv. vijftig verhuisdozen kleven is inderdaad tijdrovender maar hé, je hebt deze wel goedkoop kunnen aankopen.

Over kleven gesproken, vergeet zeker niet om voldoende plakband of inpaktape te kopen. Dit is noodzakelijk om zowel de bodem als bovenkant te plakken.


Verhuisdozen 2e hands kopen

Nog een manier om goedkoop aan verhuisdozen te komen is om gebruikte verhuisdozen 2e hands aan te kopen.  Denk eraan dat in 2e hands verhuisdozen eerder andermans gerief zat. Als je hier niet vies van bent dan zijn 2e hands verhuisdozen kopen een voordelige oplossing.

TIP: Let er op dat je geen occasie verhuisdozen koopt waarvan de handvaten uitgescheurd zijn.


Kunststof verhuisdozen huren

Tegenwoordig kun je ook herbruikbare verhuisdozen huren. Dan heb ik het vooral over de herbruikbare kunststof verhuisdozen. Kunststof verhuisdozen zijn de beste en efficiëntste manier om je gerief in te pakken en veilig te verhuizen.  

Kunststof verhuisdozen zijn heel stevig, hoog stapelbaar en zeer handig om te verplaatsen. Ze worden geleverd met een perfect passend karretje eronder zodat je eenvoudig je verhuisdozen kunt verplaatsen. 

Regent het op de verhuisdag? Geen probleem. In tegenstelling tot kartonnen verhuisdozen zijn kunststof verhuisdozen bestand tegen water.

TIP: In verband met hygiëne huur je de kunststof verhuisdozen best op een plaats waar ze de dozen na elke verhuis reinigen en ontsmetten.


Kunststof verhuisdozen = sneller inpakken

Kunststof verhuisdozen hoef je niet in elkaar te vouwen of te kleven met tape. Deze herbruikbare verhuisdozen zijn klaar voor gebruik.

Je neemt een doos, vult ze en zet ze weg. Hup, de volgende. Het inpakken verloopt echt veel sneller.


Verhuisdozen huren voor kantoorverhuis

Kunststof verhuisdozen zijn ook ideaal om te gebruiken bij een kantoorverhuis. 

Iedereen kan zijn eigen spullen snel inpakken. Kaften, dossiers, inhoud van bureau en ladenblok. Het zit zo in een verhuisdoos. Elke doos is genummerd. Zo weet iedereen welke doos bij welk kantoor hoort. En met de genummerde zegels vermijd je dat er anderen ongemerkt door je spullen snuffelen. Regent het op de dag van de verhuis? Geen probleem. De inhoud van een kunststof verhuisdoos blijft droog.


BESLUIT:

Goedkope kartonnen verhuisdozen zijn minder sterk. Ook 2e hands verhuisdozen zijn een optie. Maar de efficiëntste, properste en snelste manier om in te pakken en te verhuizen is ongetwijfeld met herbruikbare kunststof verhuisdozen.

Wij verhuren geweldige herbruikbare verhuisdozen

GreenBox kunststof verhuisdozen zijn megasterk, heel handig en verrassend voordelig.

De GreenBox verhuisdozen zijn niet slecht voor het milieu, integendeel ze zijn duurzaam.