feb 16
Gratis verhuisdozen, waar vind je ze? En zijn ze echt zo geschikt als verhuisdoos?

Verhuis- 
dozen kopen, huren of gratis vinden

Verhuisdozen kopen, huren of gratis vinden

Leestijd ca. 1,5 minuut

Deel 1: Gratis verhuisdozen vinden en gebruiken

Verhuisdozen kan je kopen, huren of proberen ergens gratis op de kop te tikken. Dat zijn zo ongeveer de opties die je hebt als je van plan bent te verhuizen. Dat je verhuisdozen nodig zult hebben, dat staat vast. Inpakken is immers een noodzakelijk onderdeel van het verhuisproject. Maar omdat je toch zo efficiënt mogelijk wil verhuizen vraag je jezelf misschien af wat nu eigenlijk de goedkoopste of de beste keuze is om je met de keuze te helpen heb ik al de nodige research gedaan.


Gratis verhuisdozen, waar haal je ze?

Wie betaalt graag voor verhuisdozen? Als we eerlijk zijn dan is het antwoord op deze vraag waarschijnlijk: “Niemand”.  Als je geconfronteerd wordt met een heel krap verhuisbudget dan bespaar je inderdaad geld uit door gratis verhuisdozen te vinden en te gebruiken.

 

Vraag je plaatselijke winkelier achter kartonnen dozen

Verhuisdozen dat zijn kartonnen dozen maar dan sterker. De beste plaats om geschikte kartonnen dozen te halen is bij de plaatselijke supermarkt of elektrozaak. 

Welke gratis dozen zijn geschikt als verhuisdoos?

  • Bananendoos: Een veel gebruikte gratis verhuisdoos is de bananendoos. Bananendozen zijn stevige kartonnen dozen en ze hebben dezelfde afmetingen waardoor je met bananendozen optimaal de ruimte in de verhuiswagen benut. Bananendozen zijn ook goed stapelbaar.
  • Dozen van elektronica: Om grotere spullen in te pakken zijn verpakkingsdozen van elektronische toestellen een mogelijke optie. Daarbij denk ik aan de verpakkingsdozen van ovens, koelkasten, …
  • Dozen van verse voeding: Deze dozen zijn minder geschikt als verhuisdoos. Veel kans dat deze dozen vocht hebben opgenomen waardoor ze al veel van hun stevigheid hebben verloren.

Zijn er nadelen aan gratis kartonnen verpakkingen te gebruiken als verhuisdozen?

Helaas zijn er ook nadelen aan  het gebruik van kartonnen verpakkingsdozen om te verhuizen.

  1.  Logistiek: In een gemiddelde verhuis van een gezin heb je gemakkelijk ca. 55 verhuisdozen nodig. 55 gebruikte verhuisdozen vervoeren lukt met een gewone gezinswagen onmogelijk in één keer. Het grote volume aan gebruikte dozen is dus een groot nadeel in vergelijking met verhuisdozen die plat geleverd worden. 
  2. Stevigheid: Kartonnen verhuisdozen zijn sterker dan gewone verpakkingsdozen. Je dient hier dus rekening mee te houden met het inpakken. Doordat ze minder stevig zijn kan je verpakkingsdozen ook minder goed of zeker minder hoog stapelen. Als je niet zo hoog kunt stapelen heb je dus een grotere oppervlakte nodig om je ingepakte dozen neer te zetten.
  3. Het gat in de bananendoos: Zowel in het deksel als in de bodem is een bananendoos voorzien van een opening. Enig knutselwerk om karton te snijden om de bodem dicht te maken zal dus nodig zijn alvorens je kunt beginnen inpakken. 
  4. Veel afval na de verhuis: Waneer je eindelijk klaar bent met die dozen uit te pakken blijf je nog met een hoop afval achter. 
  5. Veel plaatsverlies: Gratis dozen hebben meestal verschillende afmetingen. Dit is een groot nadeel om te stapelen in de verhuiswagen. 
  6.  Veel plakwerk: Gebruikte verpakkingsdozen als verhuisdozen gebruiken wil ook zeggen dat je elke doos moet dichtplakken. Voorzie maar al de nodige rollen tape, je zult ze goed kunnen gebruiken.

BESLUIT:
Als je echt met een heel klein budget moet verhuizen dan kan je zeker geld besparen door gratis verpakkingsdozen te gebruiken als verhuisdozen. Als je veel belang hecht aan efficiënt werken tijdens het inpakken en het verhuizen zelf kijk je ook best eens naar de andere opties zoals verhuisdozen kopen of huren.

Wij verhuren geweldige herbruikbare verhuisdozen

GreenBox kunststof verhuisdozen zijn megasterk, heel handig en verrassend voordelig. De GreenBox verhuisdozen zijn niet slecht voor het milieu, integendeel ze zijn duurzaam.