Self storage is veel beter geschikt als opslagruimte dan een garagebox


Garagebox minder geschikt als opslagruimte, waarom?

In mijn vorige post ging het al uitgebreid over het huren van een garagebox als opslagruimte. Hierin kwamen de verschillende facetten aan bod. Hoewel men op het eerste zicht zou denken dat een garagebox huren om spullen op te slaan of te stockeren een eenvoudige en goedkope oplossing is, bleek dit bij nader inzien helemaal niet zo te zijn.  Lees het hier.

Tot de vaststelling komen is één ding, maar ik wil ook een alternatief voorstellen. Meerdere alternatieven zelfs.


Welke opslagruimte is beter geschikt om spullen op te slaan?

Eenvoudige vraag. Eenvoudig antwoord ook. Alleen, moet ik starten met een wedervraag. 

Wat is het dat je wil opslaan en welke elementen zijn hierbij voor jou belangrijk? In deze post kijken we naar de opslagruimte huren voor zelf opslag, beter bekend als Self Storage.


Huur enkel de ruimte die je nodig hebt

Dit is misschien het meest voor de hand liggende alternatief voor een garagebox.

Het principe is heel eenvoudig: je huurt een opslagruimte in één van de Kuub vestigingen.

Je hebt keuze uit veel verschillende afmetingen en volumes. Dat is een eerste groot voordeel in vergelijking met een garagebox. De opslagruimte groeit mee met het volume dat je wil opslaan.

Maar ook in omgekeerde richting. Stel dat je ineens minder ruimte nodig hebt, dan verhuis je gewoon naar een kleinere opslagruimte.  Er is trouwens al een opslagruimte beschikbaar vanaf 1m³.


Alle vestigingen zijn uitgerust met beveiliging zoals alarm, camerabewaking 24/7 etc.

Alle vestigingen zijn uitgerust met beveiliging zoals alarm, camerabewaking 24/7 etc.

Je spullen staan altijd veilig

In mijn vorige post kwam het aspect veiligheid ook naar boven. Wat gebeurt er in die garagebox als je er niet bent? Dat weet je dus niet. Je spullen zijn waardevol voor jou. Veel kans dat dit ook voor anderen het geval is.

De opslagruimtes van Kuub bevinden zich in een groter geheel dat zeer goed beveiligd is. Enkel wie er ook echt moet zijn heeft toegang tot het gebouw. Door de camerabewaking kunnen we in geval van twijfel altijd de beelden herbekijken. De opslagruimtes zijn ook beveiligd met een alarm dat gekoppeld is aan een 24/7 meldkamer.


Een Kuub opslagruimte is volledig droog

Een garagebox is meestal niet geïsoleerd. De temperatuurverschillen zorgen ervoor dat er zich condens vormt binnenin de garagebox waardoor je spullen muf ruiken en zelfs beschimmelen.

In een Kuub opslagruimte is dit helemaal niet het geval. 


Opslagruimte huren: geen zwaar huurcontract

In de analyse van een garagebox huren als opslagruimte kwam ook het juridische aspect naar boven. Bij de huur van een garagebox zit je onder andere met de verplichte plaatsbeschrijving, de opzegperiode tot drie maanden en de door verhuurder verplichte brandverzekering. Bovendien verbieden sommige verhuurders om een garagebox als opslagruimte te gebruiken.

Dit is allemaal niet het geval bij de huur van een Kuub Self Storage opslagruimte. Behalve de eerste maand kan je opzeggen wanneer je wil. Enkel de opslagbox leegmaken en de sleutel binnenbrengen en het is in orde. Van een plaatsbeschrijving is al helemaal geen sprake. 


Warm in de winter, niet in de zomer

Kuub investeert ook in isolatie om het verbruik van de verwarming zo laag mogelijk te houden.

Het voordeel van onze geïsoleerde gebouwen is dat het er niet te warm is ’s zomers. 

In de winter loop je nooit het risico op vorst, hetgeen in garageboxen veelal wel het geval is.


Gratis ontvangstservice

Er is ook een gratis ontvangstservice voor leveringen. Heb je iets (online) besteld, maar je bent niet thuis om de levering in ontvangst te nemen? Laat het leveren in onze vestiging en wij nemen dit voor jou in ontvangst. We houden je pakje bij tot je het kunt komen op halen. We kunnen het ook in je opslagruimte zetten als je dat wil.

Alle materiaal om eenvoudig en veilig in te pakken en te beschermen vind je in de verpakkingswinkel

Alle materiaal om eenvoudig en veilig in te pakken en te beschermen vind je in de verpakkingswinkel

Verpakkings-winkel

Elke vestiging beschikt ook over een verpakkingswinkel waar je allerhande dozen, beschermings- en inpakmaterialen voordelig kunt aankopen. Gebruikte verhuis- en boekendozen kun je teruggeven. Zo recupereer je een deel van de aankoopprijs. Inpaktips krijg je er gratis bij.


Gratis laadplatformEenvoudig wegen laden en lossen met de gratis hulpmiddelen

Eenvoudig wagen laden en lossen met de gratis hulpmiddelen zoals dit hydraulisch laadplatform

Gratis hulpmiddelen

Als laatste wil ik het nog even hebben over de bijkomende hulpmiddelen die gratis ter beschikking staan van onze klanten. Naast de karren kan er ook gebruik gemaakt worden van een hydraulisch laadplatform waarmee je eenvoudig je auto kunt laden en lossen. 


BESLUIT:

Het is duidelijk dat een opslagruimte voor zelf-opslag een veel slimmere keuze is om je spullen op te slaan dan een garagebox. Een Kuub opslagruimte is droog, beveiligd, niet te warm of te koud. Je hangt niet vast aan een moeilijke overeenkomst en er zijn een aantal bijkomende gratis diensten beschikbaar.

Wegens plaatsgebrek ...


Ontdek waarom self storage van Kuub heel geschikt is als opslagruimte.