Huur een opslagruimte voor meer plaats thuis

Ook in ons land wordt het gebruik van een gesloten container als opslagruimte een heel gewone zaak. Logisch ook, het is een oplossing die bij plaatsgebrek heel veel voordelen biedt.

Veranderen jouw opslagbehoeftes naargelang het seizoen of heb je behoefte aan meer plaats voor een eenmalig project? Een opslagcontainer huren is in veel gevallen de ideale oplossing.

Waarvoor gebruikt men een opslagcontainer?

Er zijn enorm veel concrete toepassingen waarvoor men een opslagcontainer huurt. Alles opsommen is dus bijna niet doenbaar maar ik geef je toch de zeven meest voorkomende aanwendingen:

 1. Opslag van meubels en spullen tijdens een verbouwing
  • Het veilig wegzetten van bouwmaterialen als bescherming tegen regen, diefstal, …
  • Opbergen van terrasmeubelen tijdens de winter
  • Winkelvoorraad stapelen tijdens renovatiewerken
  • Als opslagruimte tijdens evenement of festival
  • Spullen opslaan tijdens het kamp van de jeugdbeweging
  • Tuingerief opbergen voor de winterperiode

1. Je spullen blijven toegankelijk in een gesloten container

Snel iets halen uit de opslagruimte? Geen probleem. De gesloten container staat immers in je voortuin, op je oprit of op de straat voor de deur. Je kunt er altijd in en hebt dus altijd toegang tot je spullen.

Huur een opslagruimte voor meer plaats thuis

2. Opslagcontainers zijn weersbestendig

Opslagcontainers zijn in feite aangepaste zeecontainers, ontworpen om aan de zwaarste stormen te weerstaan.Opslagcontainers zijn in feite aangepaste zeecontainers, ontworpen om aan de zwaarste stormen te weerstaan.

Deze opslagcontainers werden ontworpen om goederen over zee te vervoeren en moeten de ergste stormen kunnen trotseren zonder dat de inhoud nat wordt. Kijk maar eens rond je. Veel van de spullen die je thuis ziet zijn oorspronkelijk in zo’n container naar hier gebracht. Denk aan meubels, kledij, keukenspullen, horloges etc.

Ook tijdens de wintermaanden is een gesloten container een geschikte opslagplaats. Kuub voorziet de containers immers van verwarming. 

Zo’n opslagcontainer is de ideale oplossing om buiten te plaatsen. Een zeecontainer van Kuub wordt wel aangepast om nog beter als opslagruimte te dienen. Zo wordt oa. een houten binnenvloer geplaatst.

3. Gesloten containers zijn goed bestand tegen dieven

Dat dieven niet met de container zelf aan de haal gaan is een evidentie. Maar ook de inhoud is veilig. Zonder zwaar materiaal geraak je niet door de volle stalen platen waar zo’n container van gemaakt is.

De sloten die de zware deurhengsels afsluiten zijn niet bereikbaar met een kniptang. Het slot zit immers onder een stalen behuizing waardoor ze onbereikbaar is met gereedschap.

Je kunt dus gerust zijn als je spullen in gesloten container zijn opgeslagen.

4. Slechts één keer laden en lossen met een container voor opslag

Zeker niet onbelangrijk. Je zet je spullen meteen iut het huis, winkel, bedrijf, … in de opslagruimte. De opslagcontainer wordt immers tot bij jou gebracht.

Huur je ergens een garagebox of opslagruimte dan dien je alle goederen over in een vrachtwagen of bestelbus te laden, te rijden tot aan de opslagplaats om daar alles te lossen. Als je klaar bent met wat het ook is waarvoor je die bijkomende ruimte nodig hebt, dan alles opnieuw maar dan in omgekeerde volgorde.

Met een gesloten container als opslagruimte halveer je dus het werk en elimineer je twee ritten.

5. Een opslagcontainer is klaar voor gebruik

Container voor opslag huren

Je huurt een opslagcontainer. Men brengt deze wanneer het jou best uitkomt.

Op de oprit, in de voortuin, naast het huis, op straat … De container wordt gezet waar jij dit wil.

Als de container op straat moet staan dan meld je best bij de gemeente. 

6. Kleine of grote opslagruimte huren?

Opslagcontainer te huur

Huur de opslagcontainer die het best aansluit bij jouw behoefte. Gesloten containers voor opslag worden aangeboden in verschillende volumes.

Er is zelfs een opslagcontainer waarvan de volledige zijkant open kan.

7. Opslagruimte huren voor korte of lange termijn

Jij beslist zelf hoe lang je de opslagcontainer gebruikt. Dit kan zowel voor korte of lange termijn.

Een opslagcontainer huren is dus een zeer flexible oplossing. Je huurt de opslagruimte zolang je ze nodig hebt. Ben je klaar, dan wordt deze snel terug opgehaald.

BESLUIT:

Een zeecontainer huren als opslagruimte is in België redelijk nieuw maar het biedt veel voordelen. Het is gemakkelijk, flexibel en prijsgunstige opslagmethode.


Opslagbox at home heet nu Self Storage Geleverd


Keuze uit verschillende formaten. Na het laden blijft de opslagbox bij jou staan of wij zetten deze een tijd voor je weg.