Haal het meest uit je opslagruimte met deze 8 slimme tips

Opslagruimte inrichten,  Quoi?

Ben je van plan om je spullen voor een langere tijd op te bergen in een opslagruimte? Er zijn soms aanleidingen waardoor je hiermee geconfronteerd wordt.

Zodra je de juiste opslagformule hebt gekozen dien je stil te staan bij de aanpak van het opslaan zelf. Door je spullen slim en efficient op te slaan bespaar je veel tijd en ergernis nadien. Je zult maar iets nodig hebben uit die volgestouwde opslagruimte …


Doe weg wat je niet nodig meer nodig hebt

Alvorens in te pakken maak je best een selectie van de spullen die je wil opslaan.

Kapotte zaken, weg ermee. Heb je echt alles nog nodig? Oude spullen die je niet meer wil bijhouden, kunnen via de juiste weg ergens anders terechtkomen. Denk aan de kringloopwinkel, familie of vrienden, hulporganisaties. Indien deze spullen voor geen van deze opties in aanmerking komen breng je ze naar het containerpark.


Gebruik dezelfde stapelbare dozen

Zeer waardevolle tip. Stevige dozen zijn stapelbaar. Zorg voor dozen die allemaal dezelfde afmeting hebben. Dat werkt het best.

In de Kuub shop vind je de ideale dozen. Na gebruik mag je ze zelfs teruggeven waardoor je een deel van de kost recupereert. 


Verhuisdozen kopen

Verhuisdozen en alles wat je nodig hebt om in te pakken en te beschermen.


Organiseer je decoratie volgens thema

Kerst, Halloween, Pasen, verjaardag en-ik-weet-niet welke thema’s nog allemaal. Pak je decoraties per thema in. Het bespaart een hoop zoekwerk nadien.


Stockeer alleen propere spullen

Zorg dat alle spullen proper zijn. Moet je ook keukenapparatuur, potten en pannen opslaan? Maak alles heel zuiver. Het is niet alleen aangenamer om uit te pakken nadien, je vermijd ook schimmelvorming.


Bescherm delicate spullen

Zorg dat alle delicate spullen op de juiste manier beschermd zijn. Noppenfolie, dekenpapier, inpakpapier, … je vindt alles wat je nodig hebt in de Kuub shop.

Label je dozen

Zorg dat alle dozen gelabeld zijn. Zorg dat je een eigen systeem hebt. Je kunt de dozen nummeren of enkele kernwoorden noteren.


Maak een inventaris van de dozen

Aansluitend op vorig punt, maak je best een inventaris van de inhoud van de dozen. Een lijst met de nummer of naam die op het label op de doos staat gevolgd door een opsomming van de belangrijkste inhoud. Je zal jezelf dankbaar zijn op het moment dat je spullen uit de dozen nodig hebt.


Laad je opslagruimte slim in

Zijn er zaken die je misschien tussentijds nodig hebt? Wacht tot het laatste om die te laden. De grote stukken zoals meubelen zet je best achteraan. Zet je dozen op zo’n manier dat de labels leesbaar zijn.


Laat een gang vrij tussen de dozen

Zorg dat er in het midden een gang vrijblijft van minstens twee dozen breed. Zo kan je zelf tussen je spullen lopen en blijft alles bereikbaar.


Besluit:
Pak je spullen zo 
efficiënt mogelijk in. Richt vervolgens je opslagruimte slim in zodat je weet wat er staat en dat je er ook bij kunt.

Ontdek de opslagmogelijkheden

Bekijk de drie opslagformules: self storage, self storage geleverd en meubelbewaring en ontdek welk het best aansluit bij jouw behoeftes