Met deze 6 tips verhuis je voorbereid naarr je studentenkamer

Leestijd: ? 2 minuten

Tips voor op kot

De eerste keer als kotstudent. Spannend. Maar de tijd komt dichterbij en er moet nog veel gebeuren. Dan wordt het ineens lastig. Want er komt toch ook wel één en ander bij kijken. 

Het is waarschijnlijk de eerste keer dat je jouw ouderlijk huis verlaat. De volgende stap in je leven. 

Ben je wel zenuwachtig? Hoeft niet. Bekijk het als een projectje en pak het zo efficiënt mogelijk aan. Met deze tips wil ik je alvast een stuk op weg helpen zodat de voorbereiding en verhuis zo stressvrij mogelijk verlopen.


Tip 1: Last van balast? Opruimen!

De eerste keer op kot. Het begin van iets nieuws. Dan is het wel een goed idee om de vorige fase deftig af te sluiten. Begin met je kamer thuis onder handen te nemen. Neem alles één keer vast en beslis wat je ermee doet: bijhouden thuis, meenemen op kot of wegdoen. 

Wegdoen hoeft niet gelijk te zijn aan weggooien. Oude boeken, speelgoed, kledij die je niet meer draagt. Veel zaken kunnen ergens anders een tweede leven krijgen: een vriend(in) of familielid plezier doen, kringwinkel, goed doel …

Nu even lastig, maar je zult zien dat wegdoen van overbodige spullen uiteindelijk voor rust zal zorgen. Overbodige spullen wegdoen is balast wegnemen. Zoiets als een nieuw begin in een opgeruimde kamer.


Tip 2: Less is more

Je neemt best zoveel mogelijk kledij mee, je weet immers nu niet wat je tijdens je verblijf op je studentenkamer allemaal aanmoet. No Way! Er zijn vijf dagen in een week en in het weekend kom je terug naar hotel mama/papa met de was. Je hebt geen bikini en teenslippers nodig in de winter (Al zou je met die klimaatwijzingen nog wel eens kunnen twijfelen). Denk na wat je mee neemt want de plaats is beperkt. Een goeie tip is om een opgeruimde kast te hebben. Je weet wat ze zeggen: een opgeruimde kast is een opgeruimde geest (zegt men dat eigenlijk echt?).


Tip 3:Vergeet de reiskoffers

Er is maar één voorwaarde dat je jouw kledij in reiskoffers mag verhuizen en dat is als je die koffers meteen na aankomst in je studentenkamer leegmaakt en je de lege koffers terug mee naar huis geeft. Koffers nemen te veel plaats in, plaats die je niet op overschot hebt op je kot.

Je kunt ook kartonnen verhuisdozen gebruiken. Na gebruik maak je ze plat en kan je ze zelfs teruggeven om een deel van de kost te recupereren.. Ik weet wel een goed adres hiervoor. ?


Tip 4: Spreek met je kotgenoten

Het heeft geen zin dat elk een eigen toaster en magnetron meebrengt. Je kunt beter afspreken en elk iets meebrengen. Zo bespaar je plaats in je kot en heb je minder verhuisdozen nodig.


Met deze tips verhuis je stressrij naar je eerste kot of studentenkamer

TIP 5: Maak het gezellig

Je zult er een gans jaar voldoende tijd doorbrengen dus is het niet verkeerd om het huiselijk te maken. Kleine dingen die het voor jou doen. Een plantje, enkele foto’s en decoratieve elementen doen al veel. Denk ook aan een prikbord of, misschien nog beter, een magnetisch schrijfbord. 


Tip 6: Centraliseer alles op één plaats, zelfs al heb je de ruimte niet

Zijn er zaken die je in de buurt wil, maar niet op je kot wil of kan bewaren? Denk dan aan een opslagruimte huren. Kuub heeft vestigingen in Brugge, Geel en Turnhout. Je hebt al een opslagruimte vanaf één kubieke meter. Zo bespaar je plaats op je studentenkamer maar heb je toch die noodzakelijke spullen in de buurt. En je kunt de opslagbox opzeggen zodra je deze niet meer nodig hebt.


BESLUIT:
De eerste keer op kot? Bereid je goed voor. Gebruik de beperkte ruimte slim.Zorg dat je geen last hebt van balast want een opgeruimd kot is een opgeruimde geest.

Meer ruimte creëren

Een self storage opslagruimte is misschien heel geschikt om meer ruimte te creëren als voorbereiding op - of tijdens je kotverblijf.