Tuinmeubelen buiten laten tijdens de winter, het kan maar komt de levensduur niet ten goede

Je tuinmeubelen buiten laten staan tijdens de winter? Natuurlijk kan dat. Tuinmeubelen werden immers gemaakt om buiten te gebruiken. Hou er wel rekening mee dat het winterweer een negatief effect heeft op de levensduur van je tuinmeubilair. 

Levensduur tuinmeubelen verlengen

Om de levensduur van je mooie loungeset, terrastafel en stoelen, parasol en noem maar op maximaal te verlengen is het toch aan te raden om deze tijdes de winter binnen te zetten.

Weersinvloeden zoals sneeuw, regen, hagel verkorten de levensduur van je tuinset aanzienlijk.

Daarom is het aan te raden om je tuinmeubels en toebehoren in de garage, berging of tuinhuis te zetten. Al moet je met niet geïsoleerde tuinhuizen toch opletten voor schimmelvorming tijdens vochtige periodes. Het is in elk geval beter dan je tuinmeubelen buiten te laten staan tijdens de winter.

Geen plaats om tuinmeubelen op te bergen tijdens de winter

In je garage is geen plaats voor je tuinmeubelen te zetten, je tuinhuis en je berging staan ook al zo goed als vol. En trouwens, niet elk huis beschikt over een garage, tuinhuis of berging. 

Geen paniek. Er zijn nog een aantal mogelijkheden om je tuinmeubelen op een goede manier op te bergen tijdens de winter. 

Tuinmeubelen opbergen in een Self Storage opslagruimte

De meest voor de hand liggende manier is om je meubelen tijdens de winter in een Self Storage opslagruimte te zetten. En daar is niet mis mee, integendeel. Een Self Sorage opslagruimte is gegarandeerd droog, verwarmd in de winter en beveiligd tegen diefstal. De Kuub opslagruimtes in ieder geval wel. 

Lees hier meer over Kuub Self Storage

Bijkomende ruimte voor tuinmeubelen thuis

Heb je een plaats vrij in je voortuin, parking of op je oprit? Of grenst je tuin aan de straat? Dan is het mogelijk om een opslagcontainer van Kuub te huren om je tuinmeubelen, parasol, kussens en noem maar op, in op te bergen tijdens de wintermaanden. 

Akkoord, het is bij ons een minder gekende opslagmethode, het is misschien een beetje ‘out of the box’ - hetgeen grappig is als we spreken over een opslagbox, maar dit terzijde- maar als je erover nadenkt is dit eigenlijk wel een heel geschikte methode.  Je tuinmeubilair staat veilig, droog en in de winter is zo’n opslagbox zelfs verwarmd waardoor ze ook vorstvrij staan. 

Het bijkomend voordeel is dat je snel toegang hebt tot je tuinspullen. De opslagcontainer staat immers bij jou thuis. Lees hier meer over Kuub Op Locatie, de opslagcontainers van Kuub.

Een mobiele opslagruimte voor je tuinmeubelen

Het werkt zo: Je haalt een opslagbox in één van de drie vestigingen van Kuub. Er is een filiaal in Brugge, Geel en Turnhout. Die opslagbox, een grote stevige houten kist, wordt door Kuub in een aanhangwagen geplaatst waarmee je de opslagruimte naar huis brengt. Thuis laad je de tuinmeubels en toebehoren in de opslagbox en je brengt deze terug naar de Kuub vestiging van jouw keuze. 

Daar haalt men met een zware heftruck de houten opslagbox uit de aanhangwagen en plaatst deze in het magazijn. Na de winter haal je de opslagbox, die opnieuw in de aanhangwagen zal zitten, terug om je meubels te lossen. 

In zoals gezegd, slechts één keer inladen en uitladen. je brengt je spullen immers niet naar de opslag ruimte. Je brengt de opslagruimte naar je huis.

Lees hier meer over Mobiele Opslag van Kuub.


BESLUIT:

Voor een aanzienlijke levensduur is het aan te raden om je tuinmeubilair binnen te zetten tijdens de wintermaanden. Heb je geen plaats thuis? Kuub biedt drie mogelijkheden om je tuinmeubelen op te slaan. Welke formule past best bij jou?

Tuinmeubelen wegzetten voor de winter


Breng je jouw tuinmeubelen naar ons of brengen wij de opslagruimte naar jou? Een van onze opslagformules zou wel eens de ideale oplossing kunnen zijn.