De vergelijking tussen een garagebox of kuub@Home opslagruimte huren. Welke is meest geschikt

Een aantal weken terug ging het over de vraag of een garagebox wel echt geschikt is als opslagruimte. Hiervoor behandelde ik een aantal relevante punten. Lees dit artikel hier. In het volgende artikel vergeleek ik de opslagkwaliteit van een garagebox met een self storage opslagruimte. Dit artikel lees je hier.

In deze post ga ik op hetzelfde elan verder door een garagebox te vergelijken met een Kuub opslag box at home. 


Plaatsgebrek, we komen het allemaal wel tegen

En dan vragen we ons best af wat juist onze opslagbehoefte is. Er zijn immers meerdere opslagmogelijkheden waaruit we kunnen kiezen. En als je dan toch mag kiezen, ja dan kies je beter de formule die voor jou het geschiktst is.


Meer ruimte thuis

Als je op zoek bent naar een tijdelijke uitbreiding van de bergruimte bij jou thuis dan is Kuub Op Locatie mogelijk een goede oplossing. De formule van de opslag box self storage geleverd bestaat erin dat er een opslagruimte bij jou thuis -geleverd dus- wordt neergezet. Dat de opslagruimte bij jou thuis staat is al een eerste voordeel in vergelijking met ergens een garagebox te huren.


Waar kan de opslag box Kuub Op Locatie staan?

De opslagcontainer kan in principe overal gezet worden, zolang die plaats maar bereikbaar is met een vrachtwagen. De opslagruimte wordt immers met een kraan op zijn plaats gezet. Een oprit, voortuin of op de straat zijn de meest voorkomende plaatsen waar men een opslagcontainer zet.


Een opslagcontainer Kuub Op Locatie is veiliger dan een garagebox

Zo’n stalen container is zeer goed bestand tegen inbraak en vandalisme. Uiteraard zijn de wanden en deuren gemaakt van dik staal. Maar ook het slot is niet bereikbaar voor onbevoegden. Dit zit immers onder een stalen behuizing zodat het slot niet doorgeknipt of -gezaagd kan worden. Ook dat heeft een opslagcontainer dus voor op een garagebox.


Je hebt steeds toegang tot de opslagbox self storage geleverd

Dat de opslagcontainer thuis staat is niet alleen veiliger. Het is vooral veel gemakkelijker. 

Je hebt immers dag en nacht toegang tot je opgeslagen spullen. Snel iets nodig of bijzetten? Geen probleem, de box staat at home voor de deur. Ook dit is een enorm voordeel in vergelijking met het huren van een garagebox om je spullen op te slaan.


De opslagruimte blijft zo lang staan als je hem nodig hebt

Je kunt een self storage geleverd huren voor zowel korte als lange termijn. 


Geen langetermijncontract

Als je een garagebox huurt dan zijn er een aantal wettelijke verplichtingen. Er moet een huurcontract opgemaakt worden, vergezeld van een plaatsbeschrijving. Wil je het huurcontract van de garagebox stopzetten dan dien je rekening te houden met een opzegperiode van 1 of 2 maanden. Bij een opslagcontainer Op Locatie  is dit niet het geval. Je gebruikt de container zolang je wil. Heb je ze niet meer nodig dan laat je ze terug ophalen. Zo eenvoudig is dat.


Een garagebox is niet verwarmd, opslagcontainer op locatie wel

Je spullen opslaan in een garagebox tijdens de winter is een slecht idee. Een garagebox is immers niet verwarmd. De opslagcontainers van Kuub zijn verwarmd in de winter. Daarnaast zijn de opslagcontainers volledig droog en weersbestendig. Er is ook een passieve ventilatie.


BESLUIT

Een opslagbox Kuub Op Locatie is veel slimmer om je spullen in op te slaan dan een garagebox.  Het is veiliger, droger, verwarmd in de winter en je hebt dag en nacht toegang tot je spullen.

Tijdelijk meer plaats


Self storage geleverd, een geschikt alternatief als tijdelijke opslagruimte.