5 tips voor een stressvrije verhuizing

Leestijd: ? 2 minuten

In 't kort 

Ga je verhuizen en kun je daar nog wel wat verhuistips bij gebruiken? In deze blog delen wij onze tips voor een stressvrije verhuizing. Zo lees je meer over hoe lang van tevoren je het beste kunt starten met het plannen van je verhuizing en waarom het maken van een checklist zo belangrijk is. Ook lees je onze andere verhuistips, die onder andere te maken hebben met het maken van een goede overweging voor het behouden of wegdoen van bezittingen. Tot slot kom je meer te weten over het slim inpakken van je spullen én wordt maar weer eens bevestigd dat om hulp vragen echt geen schande is.

Verhuizen. Het is het begin van iets nieuws, maar ook het einde van een fase in je leven. Het kan een erg mooie en vrolijke happening zijn, maar het is zeker ook één van de meest stressvolle gebeurtenissen in je leven. Wanneer je je planning op orde hebt en onze overige verhuistips in acht neemt, ben je een heel eind op weg om zo min mogelijk stress te ervaren voorafgaande, tijdens en na je verhuizing.


1. Begin op tijd met het maken van een planning

Verreweg de meest belangrijke verhuistip: begin op tijd met plannen. Verhuizen kost ontzettend veel tijd. Vaak nog veel meer tijd dan je van tevoren verwacht had. Wij adviseren je om minstens twee – liefst meer – maanden voor de geplande verhuizing te beginnen met regelen. Zo moet er bij een grote verhuizing een verhuisbedrijf geregeld worden, bezittingen dienen gesorteerd te worden en je besluit of er spullen overbodig geworden zijn.


2. Maak een checklist

Voorkom dat je dingen vergeet met het maken van een checklist. Zo zorg je ervoor dat je het verhuisproces op een georganiseerde manier doorkomt. Noteer zelfs de kleinste dingen die moeten gebeuren en schep daarmee orde in de chaos. Hierbij is het vooral ook handig om deadlines te stellen. Zo voorkom je dat je dingen te lang uitstelt.


3. Maak een inventarisatie van de spullen die je hebt

Het is slim om – voordat je je nieuwe woning betrekt – kritisch door je bezittingen te gaan. Heb je alles nog nodig? Zijn de spullen nog jouw smaak? Maar vooral ook: kan ik alles kwijt in mijn nieuwe thuis? Daarmee geven we dan direct ook een extra verhuistip mee: meet de verschillende ruimtes van je nieuwe woning op, zodat je exact weet welke items wel en welke niet een plekje kunnen krijgen. Overweeg bijvoorbeeld ook het (tijdelijk) opslaan van jouw eigendommen in een opslagruimte.


4. Pak jouw eigendommen op een slimme manier in

De vierde tip in het rijtje met verhuistips is toch ook wel echt onmisbaar. En dat is: zorg ervoor dat je jouw spullen zo slim en efficiënt mogelijk inpakt. Het inpakken is namelijk een enorm tijdrovende taak. Zorg ervoor dat spullen logisch geordend in verhuisdozen geplaatst worden. Ook het labelen van de dozen is hierbij erg belangrijk, zodat je spullen snel terug kunt vinden. Grotere objecten, zoals meubels, kun je het beste in folie wikkelen om beschadiging tegen te gaan. Ook breekbare items, zoals servies, hebben extra bescherming nodig bij een verhuizing.


5. De laatste verhuistip: vraag bekenden om hulp

Verhuizen kan – naast dat het stressvol is – een erg emotioneel proces zijn. Er liggen immers herinneringen in de woning die je verlaat en je sluit dit tijdperk af. Ook zal je wellicht waardevolle bezittingen tegenkomen tijdens de verhuizing en dit kan bepaalde gevoelens oproepen. Het is dan ook slim om hulp in te schakelen van bekenden. Niet alleen voor de daadwerkelijke verhuizing, maar ook voor de mentale support. Je zult zien dat dat voor een hoop rust zorgt!

Lees ook de volgende blog in deze reeks:
-> Verhuizen zonder stress met een verhuiscontainer

Insert Content Template or Symbol

Niet elke opslagbehoefte is gelijk. Daarom bieden we verschillenden formules