Efficiënt jouw bureau inrichten: thuis een prettige werkplek creëren

Leestijd: ? 3 minuten

In 't kort 

Jouw bureau inrichten dient efficiënt te verlopen om een zo prettig mogelijk thuiswerkkantoor te creëren. Maak slim gebruik van de ruimte die je hebt en berg overbodige spullen op. Dit kan binnenshuis zijn, maar ook het huren van externe opslagruimte is mogelijk. Bij Kuub Opslag zijn er diverse mogelijkheden voor de opslag van jouw bezittingen.

Verhoog de productiviteit met slim ingerichte thuiswerkplek

Een goed ingericht thuiskantoor is van groot belang om efficiënt te kunnen werken. Weinig prikkels zorgen voor een betere concentratie en dat komt de productiviteit ten goede. Natuurlijk kan het voorkomen dat de ruimte waarin je werkt niet al te groot is. Je zult dan extra slim om moeten gaan met de ruimte. Het inrichten van jouw werkplek thuis kan in dat geval een grote uitdaging zijn waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken.


Een goed georganiseerde werkplek bevordert het welzijn

We benoemden al even dat een goed georganiseerde werkplek essentieel is voor de productiviteit. Daarnaast is het ook voor je welzijn erg belangrijk om aan het werk te gaan in een opgeruimde ruimte. Jouw bureau inrichten thuis is dan ook iets dat je erg serieus moet nemen. Dat is immers de plek waar jij werkt en waar je jouw creativiteit moet kunnen laten vloeien. Je zult merken dat je minder stress ervaart en dat een gezonde werkhouding bevorderd wordt. Jouw thuiswerkervaring zal een stuk aangenamer zijn.

LEES OOK: De impact van rommel op de productiviteit


De voordelen van externe opslagruimte voor jouw thuiswerkplek

Wanneer je jouw thuiswerkplek gaat inrichten, is het belangrijk om kritisch te kijken naar de spullen die in de ruimte aanwezig zijn. Heb je deze allemaal nodig of kunnen bepaalde bezittingen ook (tijdelijk) elders opgeslagen worden? Heb je hier in huis geen ruimte voor, dan kan externe opslagruimte de oplossing zijn. Wij sommen de voordelen voor je op:

  • Het zorgt voor een overzichtelijke werkplek.
  • Het zorgt voor een verbeterde efficiëntie.
  • Het biedt flexibiliteit in de indeling van het thuiswerkkantoor.
  • De opgeruimde uitstraling zorgt voor een positieve invloed op de motivatie en het welzijn van de thuiswerker.

Bovendien zijn opslagruimtes goed beveiligd, wind- en waterdicht en in de meeste gevallen flexibel opzegbaar.


Tips voor het inrichten van een efficiënt thuiskantoor

Bij een thuiskantoor inrichten komt veel kijken. Om het inrichten van jouw werkplek thuis zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, geven wij een aantal tips.

  • Kies voor functioneel meubilair dat passend is bij de beschikbare ruimte. Houd hierbij rekening met de ergonomische houding die erg belangrijk is ter voorkoming van onder andere rugklachten.
  • Maak gebruik van slimme opbergoplossingen voor het ordenen van documenten en andere benodigdheden. Denk hierbij aan planken en/of lades.
  • Apparatuur kan veel ruimte in beslag nemen. Zorg er daarom voor dat je dit strategisch positioneert. Bijvoorbeeld ergens onder of tussen, zodat het geen belemmering vormt voor andere spullen die in de ruimte moeten komen te staan.
 Om de werkomgeving zo inspirerend en motiverend mogelijk te maken is het slim om de ruimte te personaliseren met planten of andere decoratieve elementen. Je zult merken dat je hier een creatieve geest van zult krijgen.


Huur een opslagruimte voor overbodige spullen

Hoewel er vele tips zijn om jouw thuiswerkplek zo efficiënt mogelijk in te richten, kom je soms gewoonweg tot de conclusie dat er sprake is van ruimtegebrek in jouw thuiskantoor. In dat geval kan het huren van een externe opslagruimte uitkomst bieden. Er zijn verschillende opties mogelijk, zoals het huren van een opslagbox op locatie of bij jou thuis. Spullen die je tijdelijk niet nodig hebt, kun je hier opslaan waardoor er meer rust komt in jouw kantoor.

Bekijk de opslagmogelijkheden bij Kuub Opslag

Insert Content Template or Symbol

Niet elke opslagbehoefte is gelijk. Daarom bieden we verschillenden formules